Od svého založení uznává společnost Bristot stále stejnou filosofii, a to záruku kvality a výjimečnosti. V roce 1919 začal Domenico Bristot pracovat na projektu vlastní pražírny. Jeho hlavním cílem bylo vytvořit prvotřídní a jedinečnou směs kávy vysoké kvality k výrobě dokonalého italského espressa.

Důležitými prvky byly výběr kvalitních kávových zrn přímo od výrobců, mísení a používání stále novějších technologií. Dnes, více než 100 let od svého založení, se společnost Bristot snaží zajistit stále stejné principy výroby kávy jako její zakladatel.

Historie kávy Bristot sahá až do roku 1919. Po celou dobu své existence zaujímala silnou pozici mezi ostatními konkurenty. Káva Bristot byla vždy převážně zaměřena na dodávky kávy gastronomickým zařízením. V několika posledních letech začala společnost Bristot vyrábět kávu i pro domácí uživatele.

Šest základních směsí kávy Bristot dává možnost všem typům gastronomických a zařízení a domácnostem vybrat si směs, která splňuje jejich požadavky.

Hlavně díky své velmi vysoké kvalitě a proslulosti je považována za kávu káv, která splní vysoké nároky profesionálů i nejnáročnějších znalců prvotřídního espressa.

Tiziano Riserva 1919 je vrcholná směs firmy Bristot. Káva Bristot je jednou z nejstarších kávových značek v Evropě. Rodina Bristotů začala s pražením kávy již v roce 1919 v Belluno v Itálii. V té době byla ještě káva Bristot rozvážena členy rodiny na kolech po sousedních vesnicích. Jedno italské přísloví jasně vystihuje tuto značku: Je jednodušší změnit víru, než značku kávy, kterou pijete.

Od svého založení, v malebném podhorském městečku Belluno, uznává společnost stále stejnou myšlenku, a to záruku kvality a výjimečnosti. V roce 1919 začal Domenico Bristot právě tady pracovat na projektu vlastní pražírny. Jeho hlavním cílem bylo vytvořit prvotřídní a jedinečnou směs kávy vysoké kvality k výrobě dokonalého italského espressa.

Tiziano 1919 Domenico Bristot Riserva je díky speciální metodě balení více než znamenitá, je to exkluzivní. Jedinečná káva produkovaná v limitovaném množství. Ihned po upražení je směs uzavřena do 3 kg plechovek v ochranné atmosféře. Tento postup umožňuje během několika měsíců dozrávání nejen zafixovat těkavé aroma v zrnech, ale rovněž i podpořit jeho postupné rozvíjení. Oleje se tak obohatí vůněmi a esencemi, které poté nalezneme i v šálku kávy. Výsledkem je překvapivě bohaté, plně tělnaté espresso s vynikající kyselostí, tóny čokolády a tropického ovoce.

Arabica 95% – Robusta 5% – vrcholová směs Tiziano Riserva 1919

Bristot Tiziano je pražená pouze z nejlepší kávy Arabica ze Střední Ameriky. Podíl pět procent z kávových zrn Robusta dává této směsi nádherně lehkou cremu s lehce ořechovou sladkou příchutí. Na druhé straně 95% kávy Arabica zaručuje její vyváženou chuť.

Skvěle se hodí pro přípravu espressa, cappuccina, nebo i lehké snídaňové kávy. Jemné a pomalé pražení kávy Bristot Tiziano vytváří nízký podíl kyselosti zabraňující podráždění žaludku.

WHATEVER YOU DO, DO IT WITH PASSION.

Společnost Bristot pochází z města Belluno, které je obklopeno útesy italských hor. Drsného, ale dechberoucího prostředí z Dolomit. To je kolébka, kde se zrodila komunita milovníků kávy Bristot.